Tejaca.darkbb.com İnternet Dünyasının En Seviyeli En Kaliteli Forum Sayfası |
EN SON MESAJLAR
|
Konu |
Yazan |
GöndermeTarihi |
|
| Perş. Ağus. 04, 2022 5:01 am
|
|
| C.tesi Ekim 07, 2017 8:13 am
|
|
| C.tesi Ekim 07, 2017 7:37 am
|
|
| Ptsi Mart 19, 2012 9:29 am
|
|
| Cuma Kas. 25, 2011 5:42 am
|
|
| Paz Eyl. 25, 2011 2:35 am
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 1:46 pm
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 12:44 pm
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 12:21 pm
|
|
| Cuma Mayıs 27, 2011 12:14 pm
|
| | Dolmalar ve sebze yemekleri | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| | | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Salı Eyl. 09, 2008 10:06 pm | |
| Zeytinyağlı yaprak sarması
MALZEMELER
yarım kilo pirinç (pilavlık olursa daha güzel olur.) 1,5 kg soğan 50 gr kuş üzümü (arzu edilirse) 25 gr dolmalık fıstık (arzu edilirse) 2 orta boy domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1,5 tane limon suyu 1 kg zeytinyağlık büyük yaprak 2 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığından az tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı nane yarım bağ maydanoz(isteğe göre) 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede doğranmış soğanları yağ ile kavuruyoruz (soğan suyunu salıp çekene kadar). Fıstıkları ve yıkayıp, süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edip 5-7 dakika kadar kavuruyoruz. Domatesleri rendeleyip (kabukları soyulduktan sonra)salçayla beraber kavrulmuş soğanlı-pirince ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. 1 limon suyunu ilave edip bütün baharatlarıda (şeker, tuz, nane, karabiber, maydanoz, üzüm) karışıma ilave edip ocağı söndürüyoruz. Bu karışımı harmanlayıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu koyup 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer taraftan yapraklarımızı bir gün önceden ıslatarak sarma için hazırlıyoruz. Bir başka tencereye de yaprakların saplarını kopartıp tencerenin altına koyup sapların üzerine 2-3 yaprak sarıp dinlenmiş olan malzemeyi sarmaya başlıyoruz. Sarma işlemi bitince dolmaları 2-3 yaprakla örtüyoruz. 1,5-2 su bardağı su, dolmalarımızın parlak görünmesi için) yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, yarım Limon suyu ilave edip ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra ocağımızı kısık ateşte 40-45 dk. kadar pişiriyoruz. (Yaprağın cinsine göre süre uzayıp veya kısalabilir.)
Afiyet olsun
En son TEJA tarafından C.tesi Ara. 12, 2009 11:10 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Salı Eyl. 09, 2008 10:06 pm | |
| Karnı Yarık
Malzemeler:
4 adet patlıcan
150 gr. kıyma
1 domates(küp doğranmış)
1 soğan
2 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, tuz, karabiber
Patlıcanları alacalı soyun.Geniş bir tencerenin yarısına kadar su doldurun ve kaynatın.Kaynayan suya patlıcanları atın.Üzerine az tuz, 1 adet küp şeker atın.Patlıcanlar yumuşayınca fırın tepsinize patlıcanları alın.Bıçak yardımıyla üzerini açın.
İç malzemesini için; 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile soğanları kavurun.Sarımsaklarıda dilimleyip soğanla beraber soteleyin.Kıymayı, dometesi, tuz , karabiberi ekleyin.Domatesler suyunu çekince ocaktan alın.Kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Bu malzemeyi patlıcanların içine yerleştirin.Üzerini sivri biberle süsleyin.1 kase su ile salçayı ezin.Tepsiye dökün.Fırında patlıcan kızarana kadar pişirin.Afiyetle yiyin...
Not:Burda patlıcanlar kızartılmıyor,isterseniz kızartabilirsiniz.
En son TEJA tarafından C.tesi Ara. 12, 2009 11:09 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| | | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Salı Eyl. 09, 2008 10:07 pm | |
| | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Salı Eyl. 09, 2008 10:08 pm | |
| Domates Dolması
Malzeme: 12 adet orta boy domates, 2 su bardağı pirinç, 2 orta boy soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 300 gram orta yağlı kıyma, tuz, nane, karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı,
Tarif: Sebzeleri yıkayın. Domateslerin sap tarafından birer kapak kesip, bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın. Çıkardığınız domates içlerini doğrayın. Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın. Pirinç, soğan, maydanoz, dereotu, kıyma, tuz, nane, kara biber, yağ ve doğranmış domates içini karıştırın. Domatesleri bu içle sıkı olmayacak şekilde doldurun. Kesilen kapakları üzerlerine yerleştirin. Domatesleri yayvan fırına girebilecek bir kaba dizin. Suyunu ekleyip, üzerini bir kapakla kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Salı Eyl. 09, 2008 10:09 pm | |
| Piliç DolmasıMalzemeler 1 adet piliç (1500 gr.) 500 gr.pirinç 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı çamfıstığı 250 gr.tavuk ciğeri 6 sap dereotu yarım paket margarin yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın
Hazırlanışı Ayıkladığımız ve yıkadığımız pilici ,dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan.bir tutam tuz ve yeterince su ile birlikte haşlayalım.
Suyunu süzüp,bir kenara ayıralım.pilici dört parçaya bölüp göğüs ve kalça kemiklerini ayıkladıktan sonra,fırınlayalım.
Önceden ıslattığımız ve yıkadığımız pirinçleri,margarin yağında ince kıydığımız kalan bir adet kuru soğan ve çamfıstığı ile birlikte kavuralım.
Şişmesi için suda ıslattığımız kuş üzümlerini,küçük küçük kesip kavurduğumuz ciğerleri ve yeterince baharatı kavurduğumuz pirinçlere ilave edip,üzerine çıkacak kadar süzdüğümüz tavuk suyunu vererek güzel bir pilav pişirelim.
Dereotlarını ince kıyıp,pilavın üzerine serpelim.
Pilavı on beş dakika kadar demlendirip ,harmanlayalım ve büyükçe bir servis tabağına yayalım.
Üzerine fırınlayarak kızarttığımız piliç etlerini yerleştirip,sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler,pilici parçalamadan içine iç pilav doldurup,fırında kızartabilirler.
Kaynak: www.lezzetportali.com/pilic-dolmasi.html | |
| | | kurtCHEbe Üye
Mesaj Sayısı : 46 Yaş : 41 Tecrübe : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Cuma Kas. 14, 2008 1:18 pm | |
| yaptınmı kız bunları ordan yazması kolay tabii akşam olunca evde hangi malzeme var ne yapacam derdi sende yok oh ne güzel annen yapsın sen ye buraya yazdığın yemek veya tatlıların pastaların kaçtanesini evde sen yaptın hiç yazmamışsın oraya evde tüpü olmayanlara doğrayacak bir demet maydonozu olmayana püf noktalar diye anca yazmışsın pirinci yıka süz şunula karıştır şunun içine koy diye marifet yemekleri tarif etmekte değil marifet elinde olanla sofradan tok kalkabilmekte btn3 aman ben bu yorumu felsefe bölümünemi yazsaydım ne btn3 | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri C.tesi Ara. 13, 2008 12:57 am | |
| bencede felsefe bölümüne yazsaydın şaşkın şey ne yapalım öğreniriz elbet,herkes doğduğunda aşcımı doğuyor hem ben biliyorum..örneğin makarna kek hmmm bide börek onları yapabiliyorum..sen catla | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Dolmalar ve sebze yemekleri Cuma Ocak 23, 2009 1:45 pm | |
| Normal kızartma gibi yağlı ve kolarili olmayan ama lezzeti enfes bi yemek. Kesin deneyin
Malzemeler: 4-5 adet patlıcan, birer parmak kalınlığında doğranmış 5-6 sivribiber, doğranmış 5-6 domates, soyup fındık büyüklüğünde doğranmış 1kg kabak, kabukları soyulup daire şeklinde doğranmış 5-6 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanması; Patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 200C fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin. Kabakları da aynı şekilde hazırlayıp ayrı bir tepside pişirin. (hafif kızarana kadar) Domates, biber ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı ilave edilmiş tavada iyice ezilene kadar pişirin. Fırında pişmiş patlıcanların üzerine bu sosu dökün. Arzuya göre yoğurtla servis yapın. | |
| | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| | | | TEJA Yönetim
Mesaj Sayısı : 927 Nerden : Gökkuşağının bittiği yerden :) Lakap : TEJA Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| | | | | Dolmalar ve sebze yemekleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
|
|
|