Tejaca.darkbb.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tejaca.darkbb.com

İnternet Dünyasının En Seviyeli En Kaliteli Forum Sayfası
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Radyo Tejaca.FM
EN SON MESAJLAR
Konu Yazan GöndermeTarihi
Perş. Ağus. 04, 2022 5:01 am
C.tesi Ekim 07, 2017 8:13 am
C.tesi Ekim 07, 2017 7:37 am
Ptsi Mart 19, 2012 9:29 am
Cuma Kas. 25, 2011 5:42 am
Paz Eyl. 25, 2011 2:35 am
C.tesi Haz. 11, 2011 1:46 pm
C.tesi Haz. 11, 2011 12:44 pm
C.tesi Haz. 11, 2011 12:21 pm
Cuma Mayıs 27, 2011 12:14 pm
En iyi yollayıcılar
TEJA
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
Kralicem
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
S3rserii
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
voyagerm
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
By_SeRSeRi
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
Amon-Ra
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
SABRİ
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
DaRLiNG
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
kurtCHEbe
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 
torex
Corbalar IbackcatgdCorbalar IvotingbarCorbalar Ivotercap 

 

 Corbalar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kralicem
Uzman Üye
Uzman Üye



Mesaj Sayısı : 444
Tecrübe :
Corbalar Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Corbalar Right_bar_bleue

Madalyalar : Corbalar 505f10ce58b8d08a5c43c1a275a6ca7f
Rep :
Corbalar Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Corbalar Right_bar_bleue


Corbalar Empty
MesajKonu: Corbalar   Corbalar Pixel_10Ptsi Kas. 03, 2008 12:22 pm

MALZEMELER

1/2 kg kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ekşimiş yoğurt
2 çorba kaşığı maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağ
1 bir tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kralicem
Uzman Üye
Uzman Üye



Mesaj Sayısı : 444
Tecrübe :
Corbalar Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Corbalar Right_bar_bleue

Madalyalar : Corbalar 505f10ce58b8d08a5c43c1a275a6ca7f
Rep :
Corbalar Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Corbalar Right_bar_bleue


Corbalar Empty
MesajKonu: Geri: Corbalar   Corbalar Pixel_10Ptsi Kas. 03, 2008 12:24 pm

Sütlü Çorba


MALZEMELER
1 bardak Amerikan Pirinci
1 su bardağı süt
2 adet kabak
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 fincan un
1 fincan soya yağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, dereotu

HAZIRLANIŞI
Bir tavada soya yağını kızdırın. Sonra, ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. İnce rendelenmiş sarımsak, tuz, süt ve unu da ilave edin.
Kabakları rendeleyip haşlanmış pirinçle beraber tencereye ekleyin. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kralicem
Uzman Üye
Uzman Üye



Mesaj Sayısı : 444
Tecrübe :
Corbalar Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Corbalar Right_bar_bleue

Madalyalar : Corbalar 505f10ce58b8d08a5c43c1a275a6ca7f
Rep :
Corbalar Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Corbalar Right_bar_bleue


Corbalar Empty
MesajKonu: Geri: Corbalar   Corbalar Pixel_10Ptsi Kas. 03, 2008 12:24 pm

DOMATES ÇORBASı

MALZEMELER

5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kralicem
Uzman Üye
Uzman Üye



Mesaj Sayısı : 444
Tecrübe :
Corbalar Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Corbalar Right_bar_bleue

Madalyalar : Corbalar 505f10ce58b8d08a5c43c1a275a6ca7f
Rep :
Corbalar Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Corbalar Right_bar_bleue


Corbalar Empty
MesajKonu: Geri: Corbalar   Corbalar Pixel_10Ptsi Kas. 03, 2008 12:25 pm

HAVUÇLU PIRINÇ ÇORBASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane


HAZIRLANIŞI

Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Corbalar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Tejaca.darkbb.com :: Bayanların Köşesi :: Mutfak :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin:  
Tüm Hakları Saklıdır. © 2008 Tejaca.darkbb.com - Designer TEJA
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar