Tejaca.darkbb.com İnternet Dünyasının En Seviyeli En Kaliteli Forum Sayfası |
EN SON MESAJLAR
|
Konu |
Yazan |
GöndermeTarihi |
|
| Perş. Ağus. 04, 2022 5:01 am
|
|
| C.tesi Ekim 07, 2017 8:13 am
|
|
| C.tesi Ekim 07, 2017 7:37 am
|
|
| Ptsi Mart 19, 2012 9:29 am
|
|
| Cuma Kas. 25, 2011 5:42 am
|
|
| Paz Eyl. 25, 2011 2:35 am
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 1:46 pm
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 12:44 pm
|
|
| C.tesi Haz. 11, 2011 12:21 pm
|
|
| Cuma Mayıs 27, 2011 12:14 pm
|
| | Corbalar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Kralicem Uzman Üye
Mesaj Sayısı : 444 Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Corbalar Ptsi Kas. 03, 2008 12:22 pm | |
| MALZEMELER
1/2 kg kabak 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı ekşimiş yoğurt 2 çorba kaşığı maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağ 1 bir tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın. | |
| | | Kralicem Uzman Üye
Mesaj Sayısı : 444 Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Corbalar Ptsi Kas. 03, 2008 12:24 pm | |
| Sütlü Çorba
MALZEMELER 1 bardak Amerikan Pirinci 1 su bardağı süt 2 adet kabak 1 baş soğan 2-3 diş sarımsak 1 fincan un 1 fincan soya yağı 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tuz, dereotu
HAZIRLANIŞI Bir tavada soya yağını kızdırın. Sonra, ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. İnce rendelenmiş sarımsak, tuz, süt ve unu da ilave edin. Kabakları rendeleyip haşlanmış pirinçle beraber tencereye ekleyin. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip sıcak servis yapın. | |
| | | Kralicem Uzman Üye
Mesaj Sayısı : 444 Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Corbalar Ptsi Kas. 03, 2008 12:24 pm | |
| DOMATES ÇORBASı
MALZEMELER
5 adet domates 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un 1 bardak süt 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur. | |
| | | Kralicem Uzman Üye
Mesaj Sayısı : 444 Tecrübe : Madalyalar : Rep :
| Konu: Geri: Corbalar Ptsi Kas. 03, 2008 12:25 pm | |
| HAVUÇLU PIRINÇ ÇORBASı
MALZEMELER
(6 kişilik) 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı margarin 5 bardak tavuk suyu 2 orta boy havuç Yarım çay kaşığı beyaz biber 1 çorba kaşığı ekşi krema Garnitür olarak maydanoz veya nane
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin. | |
| | | | Corbalar | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
|
|
|